Після активно проведеного дня на природі хочеться смачно і щільно попоїсти. Пропонуємо кілька варіантів страв, які ідеально підходять під дані запити: плов, шурпа і вуха, приготовані на багатті.

Плов



Приготування плову на багатті не так складно, як може здатися на перший погляд. Рецепт і спосіб приготування не відрізняються від приготування цього смачного страви вдома на плиті.

Для того щоб блюдо 100% вдалося і не пригоріло, в першу чергу, необхідний казан з товстим дном. У нашому магазині ви знайдете похідні казани для будь-якої чисельності компанії.

Плов потрібно починати готувати на сильному вогні. Встановивши або підвісивши казан, наливаємо туди соняшникова олія, з розрахунку приблизно 300 мл на 1 кг м'яса. Коли масло розжариться – кидаємо м'ясо. Оскільки в м'ясі завжди присутня якась кількість води, потрібно почекати поки вона випарується. Не забуваючи перемішувати м'ясо.

Коли вода випарується, додаємо нарізану цибулю. Його потрібно гарненько перемішувати, інакше згорить. Як тільки цибуля стане світло-золотистого кольору, додаємо терту моркву. Її найкраще натерти теркою для корейської моркви. Якщо такий терки немає під рукою – ріжемо тонкими смужками. Морква повинна згасити поки не стане м'якою. Як тільки морква пом'якшала, додаємо спеції і сіль за своїм смаком.

Перевіряємо готовність м'яса. Якщо до цього часу м'ясо готове – заливаємо його водою. Тепер потрібно довести воду до бурхливого кипіння. Як тільки вода завирувала, накриваємо казан кришкою, розбираємо багаття, щоб зменшити жар під казаном. Ми залишаємо так на півгодини.

Настав час додати рис. Тут потрібно пам'ятати головне правило для всіх видів плову – не можна рис перемішувати з м'ясом. Він повинен бути строго поверх « м'ясної подушки » ;. Знову роздмухуємо багаття. Засипаємо рис в казан і заливаємо водою. Накриваємо кришкою.

Коли рис здасться над водою, можна додати кілька зубчиків часнику, помістивши їх під верхній шар рису. Знову зменшуємо жар багаття, залишивши тільки тліюче вугілля.

Через деякий час вся вода вбралася в рис – все наш ароматний, розсипчастий і ситний плов готовий.

Шурпа з свинини

Приготування шурпи повинно проводитися способом томління. Не можна щоб вогонь був сильним. Ідеальний варіант, коли під казаном тільки вугілля без відкритого вогню.

Для приготування шурпи нам знадобиться не так багато інгредієнтів, як може здатися. Нежирне м'ясо, краще всього підходять реберця.   Лук, картопля, морква, болгарський перець, помідори, часник, сіль, спеції і зелень. Спеції традиційно беруть зиру, барбарис, коріандр. Можна додати хмелі-сунелі. Рослинна олія.

Спочатку на рослинному маслі обсмажуємо цибулю. Його найкраще нарізати півкільцями. Коли цибуля буде практично готовий, додаємо м'ясо. Найоптимальніший варіант до 1 кг. Обсмажуємо м'ясо до напівготовності. Після цього додаємо крупно нарізану моркву, болгарський перець, картопля. Через 5 - 7 хвилин додаємо кілька так само крупно порізаних помідорів без шкірки.

Коли зажарка придбає потрібну консистенцію – заливаємо це все водою. Води повинно бути трохи вище овочів. З водою додаємо спеції і сіль.

Після цього потрібно щільно закрити казан кришкою і залишити шурпу нудитися на вугіллі на 40 – 50 хвилин. Коли суп приготується, потрібно зняти його з багаття і дати настоятися 10 – 15 хв.

Готову страву найкраще подавати з часником і свіжою зеленню.

Юшка

Для приготування дійсно смачною і наваристою юшки ідеальним варіантом буде підготувати хоча б 2-3 види річкової риби. Тоді ваша вуха вийде дуже наваристою і ароматною.

Особливо суворо рецепта приготування юшки не існує. Ви можете не обмежувати себе у виборі інгредієнтів і спецій. Ми пропонуємо найпростіший і найпоширеніший рецепт.

В 7 літровий казан наливаємо 5 літрів води, доводимо її до кипіння. Як тільки вода закипіла кидаємо лавровий лист і чорний запашний перець.

В цей час, на мангалі запікаємо нарізані на великі шматочки цибулю і моркву, до освіти чорної скоринки.   Завдяки цим овочам вуха НЕ буде темніти. У киплячу воду закладаємо запечені овочі та крупно нарізану картоплю.

Випатрану рибу позбавляємо від очей і зябер. Дрібну рибку можна кидати цілком, більшу краще порізати на кілька частин. Додаємо рибу в казан і проварюємо близько півгодини. В цей час вуха треба кілька разів перешкодити, так вона вийде більш наваристою. Тільки робити це потрібно акуратно, щоб не поламати шматочки риби.

За 5-7 мнуть до закінчення варіння, додаємо дрібно нарізану зелень і сіль. Щоб прибрати яскраво виражений запах риб'ячого жиру в цей же час необхідно додати в юшку стопку горілки. Потім потрібно пригасити вогонь, розставивши поліна в багатті.

В самому кінці потрібно на кілька секунд опустити в казан поліно, взяте з багаття. Воно додасть вусі неповторний запах багаття.

При подачі юшки овочі з неї можна додатково нарізати, а можна і залишити великими шматками.

Смачного!