Ви помічали, що час, як ніби прискорилося? Дні летять за днями, тижні за тижнями. Не встигаєш озирнутися, як сезон змінює сезон. Ми живемо в сумашедший темпі, і так хочеться в цій круговерті трохи відпочити.

У нас є безліч « домашніх помічників » ;: пральні машини, мультиварки, роботи-пилососи. І ще один важливий « помічник » - скороварка . Але чи правильно ми нею користуємося? Давайте перевіримо себе!

Для власної безпеки та безпеки оточуючих, потрібно строго дотримуватися нехитрих правил користування.

Перед початком роботи необхідно перевірити робочий клапан і вентиль безпеки. Для цього потрібно поставити плече робочого клапана горизонтально і кілька разів натиснути. Клапан повинен вільно повертатися в горизонтальне положення. Вентиль безпеки необхідно кілька разів потягнути вгору. Він повинен легко повертатися на своє місце.

Потрібно стежити, щоб клапани не були спрямовані в бік користувача, інакше при зниженні тиску можна отримати опіки.

Оскільки скороварка працює під тиском (0,6 Бар), необхідно стежити за щільністю закриття кришки. Якщо раптом ви помітите, що пара виходить з під ущільнювальної гумки-необхідно відразу ж вимкнути плиту. Інакше кришку може вибити тиском і завдати шкоди навколишньому середовищі або знаходяться поруч людям.

Після закінчення процесу варіння ні в якому разі не можна відразу відкривати кришку скороварки. Необхідно спочатку знизити тиск. Для цього потрібно кілька разів натиснути на плече робочого клапана. Можна потримати каструлю під струменем холодної води. Коли шипіння з клапана затихне – Ви можете без побоювання відкривати каструлю. Не можна відкривати скороварку силою!

І дуже важливо пам'ятати про правила наповнення скороварок. Робочий об'єм скороварки становить 2/3 від номінального, для продуктів, не збільшуються в обсязі, і 1/3 від номінального, для продуктів, які під час приготування збільшують свій обсяг.

Скороварка не призначена для приготування їжі без додавання води.

І правила догляду за скороваркою . Дану каструлю можна чистити залізними мочалками і порошками. Мити її можна тільки м'якими засобами для посуду губкою, вискозной або іншою серветкою. Якщо їжа пригоріла, каструлю необхідно відмочити і помити як зазвичай.

Ось і все нехитрі правила! Користуйтеся із задоволенням!