Ковбаси власного виробництва це завжди смачно і корисно. Адже ви завжди обираєте інгредієнти за своїм смаком та уподобаннями.

Але в домашніх умовах це не так просто зробити без певної допомоги. Наш магазин пропонує вам широкий вибір шприців для виготовлення домашніх ковбас, сосисок і сардельки!      

При купівлі обладнання для набивання ковбас потрібно звертати увагу на:
- обсяг приймача;
- виробника;
- кількість насадок ;
- продуктивність.

У нас ви знайдете ковбасні шприци, якість яких задовольнить найвимогливішого покупця. Ми працюємо тільки з перевіреними європейськими виробниками, які ретельно стежать за стандартами якості, прийнятими в ЄС. Наші шприци відмінно підійдуть для щоденного використання. Наприклад, якщо ви власник міні-цеху, ресторану або закусочної і замислюєтеся про розширення асортименту пропонованої продукції, або поліпшення продуктивності - вам до нас! &Nbsp; Також в нашому магазині ви знайдете витратні матеріали   для виготовлення домашніх делікатесів.

Давайте спробуємо приготувати смачну, домашню ковбасу за допомогою горизонтального шприца для ковбас фірми Kamille на 3 кг .

Наприклад, традиційну ковбасу, яку готують у багатьох селах нашого округу. Для цього беремо:
  1. свинина (задня частина, лопатка, ошийок) - 2-2,5 кг;
  2. хребтовое сало – до 700 гр.;
  3. часник – 1 головка;
  4. витратні матеріали;
  5. коньяк або бренді – за бажанням;
  6. сіль, перець чорний мелений, суха зелень, мелений коріандр – за смаком.
Якщо Ви вирішили побалувати домашньою ковбасою гостей на домашньому святі, то ви повинні пам'ятати, що ковбаса готується напередодні свята, а остаточна термообробка проводиться перед подачею до столу.
Отже, приступаємо!

Свиняче м'ясо можна використовувати з будь-якої частини туші. Ретельно очищаємо м'ясо від кісточок і хрящів.
Фарш для ковбаси можна пропустити через м'ясорубку, але ми нарізаємо його ножем на дрібні шматочки, приблизно, як невелика черешня. &Nbsp; Треба, звичайно, витратити трохи більше зусиль і часу, але саме так ковбаса вийде незрівнянно смачніше.

Сало має бути не солоним. Очищаємо його від шкірки, шматочок, вагою, приблизно 100 гр. відрізаємо і відставляємо на деякий час в сторону. Він нам знадобиться трохи пізніше. Основний шматок сала нарізаємо скибочками в два рази дрібніше ніж м'ясо. Необхідно доля, що якщо саме м'ясо досить жирне – кількість сала необхідно зменшити

У глибокому посуді ретельно перемішуємо фарш, додаємо спеції, але не додаємо лавровий лист.
Часник очищаємо і дуже дрібно рубаємо ножем. Якщо ви не впевнені, що впораєтеся – скористайтеся часничницею . Додаємо часник в фарш і знову ретельно перемішуємо.

Прийшла черга коньяку. Це повинен бути продукт дуже хорошої якості, інакше у ковбаси буде неприємний запах і присмак.

І ось прийшла черга найважливішого процесу – начинки ковбаси.
За допомогою спеціальної присоски на ніжці шприца, кріпимо його до столу. Вибираємо насадку потрібного розміру, надягаємо на неї оболонку і починаємо крутити ручку шприца, видавлюючи фарш в оболонку. Фарш потрібно щільно забити в шприц, це допоможе позбавитися від пустот в начиненою ковбасі.

Дуже важливо!
  Наповнювати ковбасу потрібно не щільно. Оболонка повинна легко приминається при натисканні і стисканні.

Попередній етап завершено. Тепер необхідно дати ковбасі « настоятися » ;. Відправляємо її в холодильник не менше ніж на 5 – 6 годин.

Отже, минув час наша ковбаса настоялась, ми відпочили і з новими силами беремося за заключний етап приготування. Ковбаси скручуємо кільцями і підв'язуємо ниткою (це потрібно для зручності під час варіння і смаження ковбас). Самі оболонки потрібно проткнути в багатьох місцях. Це дуже зручно зробити за допомогою зубочистки. Якщо ви помітите порожнечі під оболонкою, їх так само потрібно проколоти. Хоча порожнечі в оболонці зі шприцом Kamille і Browin   велика рідкість. У глибоку каструлю налити води і занурити колечко ковбаси в воду так, щоб вода покрила її на 1 – 2 см. Проварити потрібно, приблизно 5 хвилин.

Прийшла черга відрізаного раніше 100 грамового шматочка сала. Дрібно нарізаємо його і обсмажуємо на сковороді до стану шкварок. Ковбаси викласти на деко, змастити жиром і запікати в духовці протягом не менше години. Готовність можна визначити по приємному рожевому кольорі, який придбала наша ковбаса. У цей час потрібно стежити за тим, щоб ковбаса не пригоріла. Для цього її потрібно періодично перевертати.

Приємного апетиту!