Печериці і скумбрія на мангалі

Нарешті, прийшов час пікніків і « маївок ». Перше що приходить на думку при слові « маївка » - шашлик. Безумовно, саме традиційне блюдо на цьому заході. Але, як кажуть знаючі люди: чи не м'ясом єдиним!
Пропонуємо кілька варіантів страв на мангалі , які підійдуть навіть тим, хто м'ясо не їсть: печериці та скумбрія на мангалі. Це дуже смачні і корисні страви.
Почнемо з печериць. Для того щоб гриби вийшли соковитими їх потрібно спочатку замаринувати. Це абсолютно не складно і досить швидко. Маринувати гриби можна заздалегідь будинку або відразу на природі. Залежно від маринаду, займає цей процес від півгодини до 2,5 годин.
Для найшвидшого і простого маринаду на 0,5 кг печериць вам знадобиться: майонез, чорний мелений перець і сіль. Краще брати домашній майонез. Гриби краще брати великі, щоб вони не випадали з решітки або зручно насаживались на шампура. Гриби гарненько промийте і просушіть. У миску покладіть гриби, додайте 4 столових ложки майонезу без гірки, 1 чайну ложку чорного меленого перцю і трохи солі. Акуратно і ретельно перемішайте і залиште на півгодини. &Nbsp; Все, можна готувати. Викладіть промариновані гриби на решітку або нанизати їх на шампури і обсмажуйте до золотистого кольору. Тут важливо пам'ятати, що гриби потрібно часто перевертати, щоб вони не підгоріли. Можна посипати свіжою зеленню.
Другий вид маринаду складається з оливкового масла і спецій для гриля або грибів.
Принцип той же що і в першому варіанті. Гриби треба ретельно промити і підсушити. Змішуємо ¼ склянки оливкової олії і близько 5 - 7 г обраної вами суміші приправ. Складаємо гриби і отриману суміш в пакетик, перемішуємо і зав'язуємо пакетик на 30 хв. За цей час гриби наситяться маринадом і стануть дуже соковитими і ароматними.
Наступний рецепт для любителів різноманітності. Рецепт розрахований на 700 г печериць. Для цього вам знадобиться: 700 г печериць, 120 г цукіні, 160 г помідорів чері, 100 г сала, 3 столові ложки рослинної олії, 2 столові ложки соєвого соусу і 1,5 чайних ложки сухих приправ для грибів.
Гриби промити і просушити. Якщо ніжки грибів довгі їх потрібно обрізати, залишивши близько 1 см, щоб зручніше насаджувати на шампура.
Помідори черрі і цукіні також промити і просушити.
Потім цукіні порізати тонкими кружечками, приблизно 3-4 мм завтовшки. Сало нарізати такими ж скибочками.
Далі готуємо маринад. Для цього в глибокій ємності змішуємо рослинне масло, соєвий соус і вибрані вами приправи. Якщо це необхідно, можна додати дрібку солі. Але як показує практика, соєвого соусу повинно вистачити.
Потім в целофановий пакетик кладемо всі інгредієнти: помідори черрі, печериці, цукіні, сало і заливаємо це все маринадом. Зав'язуємо пакетик і обережно, щоб не переламати гриби, все змішуємо. Ми залишаємо зав'язаний пакетик на 30 – 40 хв. За цей час підготуватися мангал.
Після закінчення заданого часу починаємо нанизувати інгредієнти на шампура. Зазвичай нанизують почергово: печериці з цукіні, печериці з салом і печериці з помідорами чері. Виходить приблизно 6 шампурів. Викладаємо наші шампура на підготовлений мангал і прожарюємо цей овочевий шашлик 10 - 15 хв, часто провертаючи шампура. Подавати можна відразу на шампурах або в салатниці з додаванням свіжої зелені.
Рецептів приготування скумбрії на мангалі також безліч. Ми розглянемо 2 найпоширеніших і улюблених усіма відпочиваючими. Складнощів і спеціальних приправ і пристосувань для цього не потрібно. Все що може знадобитися – ви з легкістю знайдете у себе вдома або в найближчому супермаркеті.
Для першого варіанту вам знадобиться: 2 тушки свіжозамороженої скумбрії, сіль, сік лимона і приправа для риби.
Скумбрию розморозити, випатрати і промити. Обов'язково потрібно повністю прибрати зябра, інакше у риби з'явиться трохи гіркуватий присмак.
Потім натерти зовні і всередині сіллю і приправою. Скропити лимонним соком. Якщо ви берете свіжий лимон, його потрібно гарненько облити гарячою водою - так соку буде більше.
Підготовлену рибку залишаємо на 10 – 15 хв замаринувати.
Беремо нашу рибку, укладаємо на решітку гриля або мангала і прожарюємо до золотистого кольору, періодично перевертаючи.
Ще один простий рецепт &Ndash; скумбрія з часником і розмарином. Риба виходить дуже смачною і ароматной.
Для приготування вам знадобиться: 2 скумбрії, розмарин, 2 зубчики часнику, 2 часточки лимона, оливкова олія, сіль, чорний мелений перець.
Рибу розморожуємо, чистимо і промиваємо. Часник очищаємо і тиснемо на чесночнице. Кожну рибину потрібно натерти сіллю і спеціями, всередину кладемо часник, гілочку розмарину і часточку лимона. Даємо настоятися близько 15 хв і можна смажити. Викладаємо рибу на решітку, і смажимо близько 20 хв, не забуваючи перевертати.
Смачного!