ІНСТРУКЦІЯ З ЕКСПЛУАТАЦІЇ

УВАГА
Даною скороваркою на 12 літрів можуть користуватися виключно дорослі. Не залишайте працююче пристрою без нагляду. Необхідно переконатись, що місце зберігання пристрою відповідно захищене від доступу дітей і сторонніх осіб.
Виробник не відповідає за можливі збитки, завдані використанням пристрою не за призначенням або не відповідно до з керівництвом з обслуговування.
Виробник може модифікувати виріб у будь-який момент, без попереднього попередження, з метою приведення його у відповідність з законоположеннями, стандартам, директивам, а також з конструкційних, комерційними, та інших причин.

1. Технічні дані:

Призначення: кухонне начиння для домашнього використання
Матеріал: нержавіюча сталь
Джерело тепла: електрична, керамічна, газова плита, спіраль
Робочий тиск: 0,7 БАР
Тиск відкриття вентиля безпеки: 1,1 БАР
Максимальне наповнення:
макс. ⅔ обсягу для продуктів харчування, не збільшують свого обсягу в процесі приготування;
макс. &Frac12; обсягу для продуктів харчування, що збільшують свій обсяг в процесі приготування
Мінімально допустимий наповнення: 500 мл
Пристрій призначений для використання в домашніх умовах.


2. ЗАСОБИ БЕЗПЕКИ:

 Користуватися скороваркою тільки після прочитання інструкції та інформації, що стосується безпеки користування.
 Перед кожним використанням перевірити наявність усіх елементів скороварки, чистоту і прохідність запобіжників (вентилів).
 Скороварка варить під тиском. Неправильне використання може викликати опіки! Перед нагріванням упевнитися, чи щільно закрита скороварка!
 В процесі використання скороварки діти не повинні перебувати з нею поруч.
 Чи не направляти отвори виходу пари в сторону користувача.
 Чи не вставляти каструлю в нагріту духовку.
 Скороварку встановлювати на стабільно стоїть плиті і не ставити на пальниках, діаметр яких більший за діаметр дна горщика.
 Для нагрівання використовувати тільки дозволені джерела тепла.
 Каструля під тиском потребує максимальної обережності при обслуговуванні, не торкатися нагрітих поверхонь без захисту!
 Постійно спостерігати за нагріванням скороварки, перевіряти час приготування їжі, підтримувати, контролювати тиск і вентиль, що обмежує тиск всередині скороварки.
 Не порушувати передбачені інструкцією системи безпеки.
 Чи не використовувати каструлю в інших цілях.
 Не відкривати скороварку з використанням сили, тільки після зниження тиску каструлю можна буде легко відкрити.
 Чи не використовувати каструлю без води - це може вивести її з ладу.
 Максимальне наповнення скороварки - ⅔ обсягу для продуктів, не збільшуються в обсязі в процесі приготування.
 Для приготування продуктів, що збільшують свій обсяг в процесі приготування напр. рису або зневоднених овочів, слід наповнити скороварку тільки до 1/2 її об'єму.
 Мінімальна припустима наповнення скороварки - 500 мл.
 При приготуванні м'яса (з шкірою), яке набухає (напр. Яловичий язик) не проколювати його - може викликати опіки.
 При приготуванні м'яких страв, перед відкриттям скороварки легко струсити вмістом, щоб уникнути обприскування їжею.
 Не можна використовувати каструлю для смаження під тиском!
 Не намагатися відкривати скороварку силою!
 В разі виходу пари через вентиль безпеки або ущільнююче кільце, негайно вимкнути пальник плити.
 Завжди варити у чистій скороварці. Підгорілу каструлю спочатку відмочити, а потім помити. Забороняється застосовувати дротяні мочалки і чистячі порошки.
 Всі запасні частини скороварки повинні бути оригінальними і від авторизованого виробника. Кришка і каструля повинні бути того ж типу і від того ж виробника.

3. БУДОВА скороварки:

ОПИС:
1. Каструля
2. Робочий клапан
3. Поперечина
4. Рукоятка кришки
5. Вентиль безпеки
6. Кришка
7. Прокладка
8. Металеві ручки


4. Експлуатація


ПЕРЕД ПЕРШИМ ВИКОРИСТАННЯМ
Каструлю ретельно вимити гарячою водою з додаванням рідких миючих засобів і висушити. Не застосовувати скребки і порошкові засоби для чищення.
ПЕРЕД КОЖНИМ ВИКОРИСТАННЯМ
Перед кожним застосуванням перевірити робочий клапан і вентиль безпеки.
Плече робочого клапана встановити в горизонтальному положенні і кілька разів натиснути. Плече повинно вільно повертатися в горизонтальне положення.
Вентиль безпеки кілька разів потягнути вгору. Вентиль повинен вільно повертатися в початкове положення.

НАПОВНЕННЯ скороварки
Максимально допустима наповнення:
1. &Frac12; ємності каструлі в разі страв, які під час приготування збільшуються в обсязі – розбухають.
2. 2/3 ємності каструлі в разі страв, які під час приготування не зраджую свого обсягу.
3. Мінімально допустиме наповнення: 500мл
У скороварки МОЖНА ГОТУВАТИ БЕЗ ВОДИ!

ЗАКРИВАННЯ скороварки
Просимо дотримуватися кількох базових принципів під час закривання кришки скороварки:
1. Ручку кришки відхилити в положення « відкрито ».
2. Кришку вкласти в каструлю під кутом таким чином, щоб обидва краї поперечки спиралися на краю скороварки.
3. Рукоятку відхилити в протилежну сторону в положення « закрито » ;. Необхідно упевнитися в тому, що кришка щільно прилягає до краю скороварки.
4. Рукоятка кришки закритою скороварки знаходиться в горизонтальному положенні. Просимо не натискувати на рукоятку після закриття скороварки, оскільки це може привести до порушення ущільнюючих функцій.
ВІДКРИВАННЯ скороварки
Перед тим як відкрити кришку скороварки, необхідно повністю знизити тиск усередині каструлі.
1. Тиск знижуємо випускаючи пар (натискаємо кілька разів на плече робочого клапана або охолоджуємо скороварку під струменем холодної води).
2. Після цього, для вирівнювання тиску робочий клапан відхиляємо до вертикального положення.
3. Коли « шипіння » затихне – кришку можна відкривати.
НЕ НАМАГАТИСЯ ВІДКРИВАТИ скороварки СИЛОЮ !!!

ПІСЛЯ КОЖНОГО ВИКОРИСТАННЯ
Скороварку мити водою з додаванням делікатних рідких миючих засобів. Не застосовувати скребки і порошкові засоби для чищення. Каструлю можна мити в посудомийній машині.

ЗБЕРІГАННЯ
Зберігати в чистому і сухому місці. Кришка не повинна щільно прилягати до каструлі.