У кожної господині є улюблена антипригарная сковорода. І це цілком зрозуміло. До такої сковороді їжа не прилипає, у правильно приготовленої їжі з'являється красива апетитна скоринка. Для такої сковороди потрібно менше масла при приготуванні їжі, що в свою чергу більш корисно для здоров'я. І таку сковороду легко мити.

Хочеться довше зберегти ці якості улюбленої посуду. І це здійснено не складно & ndash; потрібно просто дотримуватися кількох простих правил при догляді за такою сковородою.

  • Відразу після покупки сковороди необхідно повністю позбутися від упаковки. Промити сковороду теплою водою з рідким миючим засобом м'якою губкою.
  • Потім сковороду потрібно протерти соняшниковою олією. Ні в якому разі сковороди не можна прожарювати & ndash; це вкрай шкідливо для будь-якого антипригарного покриття.
  • При приготуванні потрібно пам'ятати, що масло наливають на холодну сковороду. Воно повинно нагріватися разом зі сковородою. В іншому випадку масло буде бризкати, що вкрай небажано. Не тільки через забруднення вашої кухні, але і для власної безпеки. Опіки від бризнувшей масла вкрай неприємні.
  • Атіпрігарная посуд боїться різких перепадів температури, це ще одна причина не наливати масло на розігріту сковороду. І ні в якому разі не можна заливати гарячу сковороду холодною водою. Це призводить до псування покриття і незабаром їжа при приготуванні почне прилипати до сковороди. Потрібно дати сковороді трохи охолонути і промити її добре теплою водою.
  • Користуватися можна тільки дерев'яними або силіконовими кухонним приладдям, так як антипригарні покриття дуже бояться подряпин. Це є причиною для відмови від чистячих засобів з абразивними частинками. Для очищення краще використовувати гелі для миття посуду. Також заборонено використовувати металеві щітки і губки з грубої зворотною стороною.
  • Більшість виробників в характеристиках вказують, що такі сковороди можна мити в посудомийній машині. У цьому випадку необхідно використовувати засоби з нейтральним рівнем pH. Якщо ви користуєтеся більш агресивним засобом для посудомийної машини & ndash; перевагу краще віддати ручному митті.
  • Не варто класти на розпечену сковороду мокрі продукти. По-перше, знову-таки почне стріляти масло. По-друге, зайва волога призведе до того, що продукти замість обсмажування будуть гаситися. І останнє & ndash; мокрі продукти шкодять антипригарному покриттю, і незабаром це призведе до прилипання їжі до сковороди.
  • Категорично не радимо зберігати антипригарні сковороди, складаючи їх одна в іншу. В цьому випадку дрібні подряпини неминучі, що призводить різкого скорочення терміну служби.
  • Якщо у вас на кухні недостатньо місця для роздільного зберігання сковорідок, їх можна перекладати листами м'якого паперу.
  • Використовувати сковороди потрібно строго за призначенням. Виробники завжди вказують його на упаковці. Залежно від призначення сковороди виготовляються з різними товщиною стінок і дна. Ви ж розумієте, що на сковороді для млинців стейк не вийде.
  • Дуже не бажано в такій сковороді зберігати приготовані страви в холодильнику. Тут ми повертаємося до питання температури & ndash; низька температура також з часом знижує антипригарні властивості.
  • Якщо все ж їжа пригоріла як же її відчистити, запитаєте ви? Все досить просто: потрібно залити сковороду теплою водою, а через деякий час за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки видалити пригоріла їжу.
От і все. Ці нескладні правила значно збільшать термін служби вашої улюбленої сковороди.


Автор @ Metelka.com.ua